Izdvajamo

Gradska „Toplana“ u Prijedoru u ovom trenutku od svojih korisnika potražuje oko sedam miliona maraka dugovanja. Zoran Knežević, v. d. direktora „Toplane“, kaže da im više duguju domaćinstva.

Pljenidba stanova

- Fizička lica su po podacima koje mi imamo i najveći dužnici. Imamo oko 600 korisnika koji desetak i više godina nisu platili nijedan račun za grijanje. To su iznosi koji prelaze deset, 15 hiljada maraka duga samo po jednom potrošaču. Sudovi u ovakvim slučajevima idu s prijedlogom izvršenja i to da im se plijene stanovi - kaže Knežević.

No, dodaje da „Toplani“ nije u interesu da dugovanja rješava na način da ljudi ostaju bez stanova.

- Pokušat ćemo i mimo suda da se što više dugovanja izmiri. Ali, u nekim slučajevima gdje zaista ne postoji mogućnost naplate problem ćemo rješavati sudskim putem - rekao je Knežević.

Završena sezona

Na području Prijedora usluge „Toplane“ koristi oko 4.500 potrošača. Grijna sezona u Prijedoru završena je u predviđenom roku, 15 aprila i prema ocjeni Kneževića, bila je dosta uspješna. „Toplanu“ u narednim mjesecima očekuje redovan remont mreže i realizacija dijela projekta vezanog za mjerenje utroška toplotne energije na nivou cijelog grada.

Avaz

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać