Izdvajamo

Dva lica uhapšena su danas u Prijedoru i jedno na području Brčko Distrikta. Trojka, a nezvanično saznajemo da je riječ o Goranu Kneževiću, Sanji Knežević , oboje iz Prijedora i Tomislavu Mastikosi iz Brčko Distrikta, pala je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor, kodnog naziva „Loan“.

Sumnjiče se da su na području Prijedora duži vremenski period vršili krivično djelo zelenaštvo i to na štetu većeg broja građana koje su oštetili za značajan iznos.

Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor, danas je na vanrednoj press konferenciji uz navođenje inicijala uhapšenih rekao „ da je u pitanju specifično krivično djelo koje građani obično ne prijavljuju“.

-Ovo je ujedno prilika da pozovem građane, one koji su eventualno oštećeni, da to prijave policiji -kazao je danas Ivanić. Uhapšeni će tokom dana, nakon krim istrage biti predati na daljnje postupanje u nadežnost Okružnog tužilaštva Prijedor.

Avaz

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.