Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u vremenskom periodu od 05.03. do 19.03.2018. godine, sprovodi republičku akciju pod nazivom „Odnos vozač-pješak“ s ciljem da se preventivnim prisustvom na terenu i preduzimanjem represivnih mjera prema počiniocima prekršaja stvori što bezbjedniji ambijent za sve učesnike u saobraćaju, s posebnim akcentom na bezbjednost pješaka.

Navodimo, da je tokom prvog dana akcije ukupno kontrolisano 139 vozača i 16 pješaka, te je tom prilikom zbog počinjenih prekršaja izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano 97 učesnika u saobraćaju, od čega 81 vozač i 16 pješaka. Među sankcionisanim učesnicima najviše je vozača koji su počinili prekršaje iz odnosa vozač-pješak, ukupno 56, a radi se o prekršajima nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom pelazu, dok je 16 pješaka sankcionisano zbog nepropisnog kretanja i prelaska kolovoza mimo obilježenog pješačkog prelaza. Tokom sprovođenja akcije sankcionisano je i 13 vozača zbog nepropisnog parkiranja na obilježenom pješačkom prelazu ili udaljenosti manjoj od 5 metara od prelaza, odnosno na drugim površinama namijenjenim za kretanje pješaka, kao i 12 vozača po ostalim prekršajima.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače, da se prilikom kretanja vozilom pridržavaju zakonom propisanih obaveza prema pješacima, a istovremeno skrećemo pažnju pješacima da se pridržavaju zakonskih pravila o kretanju na putu, da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti koriste reflektujuće prsluke, jer samo na taj način mogu bezbjedno da učestvuju u saobraćaju.

 

PU Prijedor

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...