Izdvajamo

Brend Tešanjski kiseljak ponovo je osvojio nagradu na jednom od najprestižnijih takmičenja na svijetu u američkom Berkeley Springsu, piše BiznisInfo.
Tešanjski kiseljak je ovog puta osvojio 4. mjesto u kategoriji najboljih gaziranih voda. Time je nastavljen niz iz prethodnih nekoliko godina kada je ova voda također nagrađivana na ovom prestižnom takmičenju.

Takmičenje je održano u proteklih nekoliko dana a proglašenje pobjednika priređeno je u subotu navečer po američkom vremenu, odnosno rano jutros po našem.

Na događaju je bilo zastupljeno oko 100 kompanija sa 5 kontinenata, a nagrade su dodijeljene u 5. kategorija.

Žiri je donio odluke na bazi izgleda, okusa, mirisa, „osjećaja u ustima“ kao i „naknadnog okusa“.


Izvor: biznisinfo.ba

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).