Izdvajamo


Na području Prijedora aktivno se uklanja otpad koji nesavjesni građani odlažu na nepredviđena mjesta. Trenutno je registrovano devet divljih deponija, a kako bi u potpunosti riješili problem, iz Komunalne policije najavljuju nabavku prenosivih kamera.

Na području grada Prijedora uklonjen je veliki broj divljih deponija. Građani Prijedora osuđuju neodgovorno ponašanje pojedinaca koji nesavjesno narušavaju sliku grada i životnu sredinu.

Veliki problem je i nepostojanje lokacije, osim udaljene gradske deponije, na kojoj bi stanovnici grada i okolnih sela mogli da odlažu velike količine smeća. U komunalnoj policiji kažu da su u planu su nove mjere kako bi se ovom problemu stalo u kraj.

“U Odsjeku komunalne policije užurbano radimo na pribavljanju prenosivih kamera, kojim ćemo pokušati da riješimo ovakve pojave, odnosno da snimimo lice koje je bacilo otpad i tako dobijemo materijalni dokaz da je ono napravilo divlju deponiju”, rekao je Darko Avramov, načelnik odsjeka Komunalne policije.

Kazne za stvaranje divljih deponija dostižu i 50 maraka. Trenutno je registrovano devet divljih deponija koje se nalaze u selima u blizini grada, a najavljene mjere i visoke kazne opomena su za sve nesavjesne građane.

RTRS

foto: Nijaz-Caja Huremović

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić