Izdvajamo

Kako nezvanično saznajemo, Robna kuća “Patrija” konačno je prodana i dobila je novog vlasnika prošle sedmice.

Objekat koji se nalazi u centru Prijedora, svečano otvoren 1979.godine, već godinama predstavlja svojevrsno ruglo iako je 80-ih godina prošlog vijeka nakon izgradnje predstavljao ponos grada.

U “zlatna vremena” u ovoj robnoj kući koja je poslovala u okviru preduzeća “Trgoprodaja” radio je veliki broj radnika a u njoj se moglo naći gotovo sve “od igle do lokomotive”.

Posljednjih desetak godina gradske vlasti pokušale su riješiti problem ovog objekta, ali su bile nemoćne s obzirom da su osnovni problem predstavljali neriješeni imovinski odnosi, odnosno, nije se uopšte znalo ko je pravi vlasnik.


Prema našim saznanjima, objekat nekadašnje RK “Patrija” kupilo je poznato preduzeće iz Republike Srpske koje se bavi trgovinom, građevinarstvom i nekretninama, a prodajni objekat ima i u našem gradu.

U narednim danima očekuje se i zvanična potvrda ove informacije koja će sigurno obradovati mnoge Prijedorčane koji su željeli da se ovaj objekat konačno obnovi i prestane biti najružniji dio centra grada i glavne ulice.

Posljednjih godina “Patrija” uglavnom služi za pravljenje “selfija” na njenom krovu, lijepljenje predizbornih plakata i postera, te kao stalak za veliki reklamni pano.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...