Izdvajamo

BIHAĆ, 20. januara - U Bihaću je sinoć održana javna tribina i predstavljena platforma djelovanja Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL). Brojnim okupljenim građanima predstavljen je politički projekt u kojem građani svih nacionalnosti, studenti, dijaspora, mladi ljudi, privrednici i nezavisni načelnici,pokušavaju stvoriti alternativu za političku scenu Bosne i Hercegovine.

Pored Ibrahima Hadžibajrića, načelnika sarajevskog Starog Grada i predsjednika NBL-a, govorili su i Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik Medunarodnog foruma Bosna, te privrednik Jusuf Arifagić i načelnici ovdašnjih lokalnih zajednica Zlatko Hujić, Šuhret Fazlić, Nermin Ogrešević i Zikrija Duraković.

Nezavisna bosanskohercegovačka lista formirana je u septembru prošle godine na osnivačkoj skupštini u Sarajevu, na kojoj su delegati iz Bosanskog Petrovca, Srebrenice, Srebrenika, Goražda, Mostara, Kaknja, Zenice. Kalesije, te devet općina Kantona Sarajevo poručili da će nova politička inicijativa u BiH pružiti boljitak svim narodima u državi, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Na sinoćnoj javnoj tribini u Bihaću okupljenima je rečeno kako su u našoj zemlji neophodne promjene, te da nas dosadašnja politka nigdje nije dovela. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić bio je u ulozi domaćina, ali kako je rekao, podržava rad NBL, te će svi gradani koji su dosad apstinirali na izborima imati kvalitetnu alternativu, kao što je već bio slučaj u nekoliko općina Unsko-sanskog kantona.

Potpredsjednik NBL-a Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, odgovornost prema narodu i gradanima smatra prioritetom. Nezavisna bosanskohercegovačka lista vodi se, kako je istaknuto, političkim djelovanjem koje je već odavno zaboravljeno u BiH, a akcent će biti na uspostavljanju vladavine prava i zakona. Da bi se te stvari riješile uvjereni su da je snaga u služenju ljudima, a ne da ljudi služe njima u osvarivanju vlastitih interesa, naglašeno je na skupu.


rtvusk.ba

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.