Izdvajamo

Predstavnici svih osnovnih i srednjih škola grada Prijedora u period od 23.11. do 26.11.2017. posjetili su Trento (Italija), grad-pobratim Prijedora, s ciljem na razmjenu iskustava i upoznavanje obrazovnog sistema u pokrajini Trentino.
Ovo putovanje na prvom mjestu bilo je posvećeno projektu ”Zadrugarstvo u školama grada Prijedora“, u koji se uključila i naša škola. Posjeta je protekla obukom predstavnika škola u formiranju i funkcionisanju zadruga, po čemu su Trento i čitava pokrajina poznati.

Posjetili smo dvije školske zadruge u gimnaziji i u jednoj osnovnoj školi te se na licu mjesta uvjerili u njihovo funkcionisanje. Imali smo priliku da upoznamo uslove i regulativu za osnivanje i funkcionisanje školske zadruge. U nadi da ćemo i u našoj školi pokrenuti "Zadrugarstvo" nadamo se pozitivnoj saradnji sa roditeljima i lokalnom zajednicom.

Adisa Hercegovac Ihtijarević/ OŠ"Kozarac" Kozarac

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."