Izdvajamo

Auto-put Banjaluka – Novi Grad uskoro bi mogao da dobije prve obrise. Direktor kompanije “Autoputevi RS”, Dušan Topić, u Budimpešti je sa predstavnicima kineske kompanije “Šandong Internešnal” potpisao sporazum vrijedan oko 320 miliona evra.

Za početak, planirana je gradnja dionice od Banjaluke do Prijedora, a projekat će finansirati upravo Kinezi. Sa Vladom Srpske i ministrom saobraćaja dogovorili su da dobiju koncesiju i da tako vrate uloženi novac. Topić za ATV poručuje da je takvo rješenje korisno za obje strane.

“Za “Autoputeve” ovaj projekat Banjaluka – Prijedor je posebno interesantan i značajan, jer bi taj projekat trebalo da bude po modelu koncesije. To znači da kineski partner za projekat koncesije autoputa obezbjeđuje finansijska sredstva i gradi autoput, a onda u koncesionom periodu od trideset godina vrši povrat tih sredstava kroz naplatu putarine”, rekao je direktor JP Autoputevi RS Dušan Topić.

Topić poručuje da su pregovori u završnoj fazi. Slijedi odobravanje kredita kod evropskih banaka, ali i dobijanje zelenog svjetla od Vlade Srpske i Komisije za koncesije, što, nada se, neće potrajati. Poslije toga, ići će se u eksproprijaciju zemljišta, a Kinezi će pisati projekat.

 

Autoput bi trebalo da ide od Banjaluke, preko Prijedora do Novog Grada, a od Prijedora do Kozarske Dubice planirana je i brza cesta. To nije jedini projekat u koji Vlada ulazi sa kompanijom “Šandong”. Potpisan je i komercijalni ugovor za rekonstrukciju oko sto kilometara pruge, od Banjaluke, preko Prijedora i Novog Grada, sve do granice sa Hrvatskom. Kako kaže direktor Željeznica, modernizacija u svakom smislu.

“I gornji i donji stroj, zamjena šina, skretnica, pragova, itd, itd. Intervencija na mostovima i propustima, ako budu potrebne. Kada je u pitanju elektrotehnička djelatnost, adaptacija i rekonstrukcija kontaktne mreže, i uvođenje novih signalno-sigurnosne tehnike”, rekao je generalni direktor Željeznica RS Dragan Savanović.

Vrijednost tog projekta procijenjena je na oko 241 milion evra, a za njega će se zadužiti Željeznice Srpske, i to kod kineske Eksim banke. Dva ugovora su povezana, a uslov Kineza za rekonstrukciju pružnog pravca bio je dogovor o koncesiji za auto-put.

“Šandong International” odavno je zainteresovan za infrastrukturne projekte u Srpskoj. Pretprošle godine, na potezu od Banjaluke do Prijedora, brojali su saobraćaj, baš zbog određivanja isplativosti autoputa.

U međuvremenu, stigla je i vijest da su se Bosna i Hercegovina i Hrvatska konačno dogovorile i da će “po pola” finansirati izgradnju mopsta u Gradišci. Hrvati će platiti izvođača radova, a BiH strana nadzor.

ATV BL


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 96 gostiju i nema prijavljenih članova

Stara Razglednica iz Kozarca 3.jpg

Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.