Izdvajamo

Udruženje poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac u akciji. Danas su pomogli jednoj socijalno ugroženoj familiji iz Zecova. Kićo je čuo za familiju Ferizović-Ramulj Mirela, njenu mamu koja ima sa sobom sina koji takođe nije zdrav.


Kićo Melkić je predložio da se sakupi novac, a poljoprivrednici prihvatili i sakupili novac. Danas su pozajmili auto od Enesa Kapetanovića i odnijeli puno auto fasunge za ovu porodicu. Ekipa mala i sretni što su mogli pomoći ugroženoj porodica, a opet razočarani i tužni jer su vidjeli lošiju situaciju nego što su predpostavljali.
Kićo mi reče: "Mirela ima troje djece, a muž Faruk kao i ona ne radi, tek ako ga neko pozove na sat ili dva da nešto uradi. Mama od Mirele ima 6 sinova i svi su u teškoj materijalnoj situaciji. Ovdje ima puno djece i svaka pomoć je dobro došla".

Nijaz-Caja Huremović
foto: Islam Melkić-Kićo


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 115 gostiju i nema prijavljenih članova

kino_u_kozarcu.jpg

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ