Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u vremenskom periodu od 09.10. do 22.10.2017. godine provela je republičku akciju ''Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila''.

Tokom provođenja akcije na području Policijske uprave Prijedor ukupno je kontrolisano 1687 učesnika u saobraćaju, a zbog uočenih prekršaja policijski službenici su, izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta, sankcionisali 1473 vozača ili 87,31% od ukupnog broja kontrolisanih. Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine sankcionisano je 1176 učesnika ili 69,70%. Među sankcionisanim prekršajima prekoračenja brzine kretanja, u 330 slučajeva ili 28,06 % sankcionisanih prekršaja radi se o težim prekršajima, za koje su policijski službenici, pored novčane kazne, izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom i odredili kaznene bodove. Za 240 vozača je, pored novčane kazne, izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca i određena dva kaznena boda, dok je za 90 vozača ova zaštitna mjera izrečena u trajanju od 2 mjeseca i određena su 2 kaznena boda. U toku akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor su vozačima izrekli zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 420 mjeseci i određeno im je 660 kaznenih bodova

Na području Policijske uprave Prijedor, tokom provođenja akcije, policijski službenici su u prosjeku dnevno izdavali 103 prekršajna naloga od kojih 84 zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici ove Policijske uprave i u narednom periodu nastaviće sa kontrolom brzine kretanja motornih vozila kao jednog od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, odnosno sa preduzimanjem svih potrebnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti na očuvanju i unapređenju dostignutog nivoa bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak