Izdvajamo

Kako nezvanično saznajemo, prilikom intervencije na gašenju požara na pomoćnom objektu u Kamičanima kod Prijedora sinoć su povrijeđena dvojica pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

-U subotu, 21.oktobra, oko 18:50 u mjestu Kamičani došlo je do požara na pomoćnom objektu-štali, vlasništvo lica A.Đ.(Armin Đonlagić) kom prilikom je izgorjela veća količina sijena. Požar je lokalizovan od strane TVJ Prijedor – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Kako smo saznali od prijedorskih vatrogasaca u akciji gašenja veće količine sijena (oko 1.000 bala) učestvovalo je sedam pripadnika ove jedinice sa dva vozila te četiri vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kozarac sa jednim vozilom.

Prema riječima hrabrih pripadnika vatrogasne službe, sama intervencija je bila fizički veoma naporna zbog velike količine sijena.

Tekst – Aleksandar Drakulić
Foto – TVJ Prijedor

PS. Saznajemo da je vlasnik štale Armin Đonlagić. Ovaj čovjek je u dosta teškoj situaciji i ovdje je svaka pomoć dobro došla.

Nija-Caja Huremović

 

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.