Izdvajamo

Smirile su se srasti u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, bar do kraja jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Poslije neodržane sjednice Upravnog odbora, kada je predsjednik ovog tijela Dalibor Majkić odlučio da podnese ostavku, o kojoj je obavijestio predsjednika Skupštine ovog sportskog kolektiva Ognjena Hrnjaka, morao je situaciju „da smiruje“ i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, kod kojeg je održan sastanak.

– Preostala dva člana UO Ranko Vučković, koji je, solidarišući se sa mnom takođe želio da ode, i Goran Mikanović, direktor kluba Vukašin Đaković, te predstavnici sponzora ArcelorMittal Prijedora, RŽR Ljubija i Grada Prijedora, bili su prisutni, a potom mi je prenijeta molba da i dalje ostanem na funkciji predsjednika. Poštujući tu molbu i uvažavajući trenutno stanje, to ću učiniti. Ipak, ugovorom sam se obavezao da ću ovu ulogu obavljati do kraja polusezone, tačnije, zaključno sa 30.novembrom, a potom odlazim – istakao je Majkić.

Do nesporazuma je došlo nakon konsultacija oko imenovanja novog sportskog direktora, kojeg kandidat za prvo mjesto u elitnom rangu Srpske i povratak u Premijer ligu BiH nije imao.

Treba reći i da je Ranko Vučković povukao svoju ostavku te će ostati član UO.

Nakon sastanka kod gradonačelnika Upravni odbor kluba je održao sjednicu i za sportskog direktora je imenovan Nedžad Žerić, nekadašnji prvotimac „rudara sa Sane“, reprezentativac BiH, po završetku karijere angažovan u stručnom radu u Omladinskom pogonu Rudar-Prijedora i u više navrata pomoćni trener u prvom timu.

Izvor: prijedordanas.com

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba