Izdvajamo

Policijski službenici PU Prijedor, dana 05.10.2017.godine, izvršili su kriminalističku obradu lica J.K.(1996) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kozarca počinio pet krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni, tokom ove godine, u više navrata, iz objekta garaže privatnog vlasništva u Kozarcu, otuđio određenu količinu alatnih mašina (bušilica i brusilica) i alata, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

Osumnjičeni se tereti da je u noći 03/04.10.2017.godine, zajedno sa još jednim maloljetnim licem iz Kozarca, sa radne mašine-bager otuđio dva akumulatora, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

U septembru mjesecu ove godine, osumnjičeni je zajedno sa još jednim maloljenim licem iz Kozarca, pokušao izvršiti krivična djela ''Teška krađa'' nad objektom kuće vlasništvo lica B.M. i garažom vlasništvo lica A.Ć., u čemu je spriječen aktiviranjem alarmnog sistema na ovim objektima.

Krivično djelo ''Oštećenje ili uništenje tuđe stvari'' osumnjičeni je počinio pričinivši oštećenja na objektu kuće vlasništvo lica I.I. iz Kozarca.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog J.K., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

 

PU Prijedor


kozaracki izleti 02.jpg

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.