Izdvajamo

Policijski službenici PU Prijedor, dana 05.10.2017.godine, izvršili su kriminalističku obradu lica J.K.(1996) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kozarca počinio pet krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni, tokom ove godine, u više navrata, iz objekta garaže privatnog vlasništva u Kozarcu, otuđio određenu količinu alatnih mašina (bušilica i brusilica) i alata, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

Osumnjičeni se tereti da je u noći 03/04.10.2017.godine, zajedno sa još jednim maloljetnim licem iz Kozarca, sa radne mašine-bager otuđio dva akumulatora, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

U septembru mjesecu ove godine, osumnjičeni je zajedno sa još jednim maloljenim licem iz Kozarca, pokušao izvršiti krivična djela ''Teška krađa'' nad objektom kuće vlasništvo lica B.M. i garažom vlasništvo lica A.Ć., u čemu je spriječen aktiviranjem alarmnog sistema na ovim objektima.

Krivično djelo ''Oštećenje ili uništenje tuđe stvari'' osumnjičeni je počinio pričinivši oštećenja na objektu kuće vlasništvo lica I.I. iz Kozarca.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog J.K., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

 

PU Prijedor

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.