Izdvajamo

Policijski službenici PU Prijedor, dana 05.10.2017.godine, izvršili su kriminalističku obradu lica J.K.(1996) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kozarca počinio pet krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni, tokom ove godine, u više navrata, iz objekta garaže privatnog vlasništva u Kozarcu, otuđio određenu količinu alatnih mašina (bušilica i brusilica) i alata, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

Osumnjičeni se tereti da je u noći 03/04.10.2017.godine, zajedno sa još jednim maloljetnim licem iz Kozarca, sa radne mašine-bager otuđio dva akumulatora, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''.

U septembru mjesecu ove godine, osumnjičeni je zajedno sa još jednim maloljenim licem iz Kozarca, pokušao izvršiti krivična djela ''Teška krađa'' nad objektom kuće vlasništvo lica B.M. i garažom vlasništvo lica A.Ć., u čemu je spriječen aktiviranjem alarmnog sistema na ovim objektima.

Krivično djelo ''Oštećenje ili uništenje tuđe stvari'' osumnjičeni je počinio pričinivši oštećenja na objektu kuće vlasništvo lica I.I. iz Kozarca.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog J.K., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

 

PU Prijedor


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 126 gostiju i nema prijavljenih članova

kozaracki izleti 03.jpg

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.