Izdvajamo

Pozivamo građane i građanke općine Prijedor, ali i sve ostale, da nam se u srijedu 30. augusta 2017. godine pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba.
Okupljanje će započeti ispred Patrije, s početkom u 11:30 sati.

Tom prilikom ćemo pročitati imena osoba iz općine Prijedor koje još uvijek nisu pronađene, a nestale su u proteklom ratu. U tačno 12 sati ćemo pustiti balone na kojima piše pitanje s kojim njihove porodice žive sve ove godine: “Gdje su?”, te podijeliti letke koji pozivaju osobe koje imaju bilo kakve informacije koje bi mogle biti od koristi za pronalazak naših sugrađana i sugrađanki, da se jave.

Bilo bi nam drago ukoliko se pojavite u što većem broju, kako bismo porodicama nestalih osoba pokazali da nisu sami u svojoj patnji i da njihovi najmiliji nisu zaboravljeni.

 

Udruženje Prijedorčanki Izvor


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 109 gostiju i nema prijavljenih članova

Vatra.jpg

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.