Izdvajamo

Pozivamo građane i građanke općine Prijedor, ali i sve ostale, da nam se u srijedu 30. augusta 2017. godine pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba.
Okupljanje će započeti ispred Patrije, s početkom u 11:30 sati.

Tom prilikom ćemo pročitati imena osoba iz općine Prijedor koje još uvijek nisu pronađene, a nestale su u proteklom ratu. U tačno 12 sati ćemo pustiti balone na kojima piše pitanje s kojim njihove porodice žive sve ove godine: “Gdje su?”, te podijeliti letke koji pozivaju osobe koje imaju bilo kakve informacije koje bi mogle biti od koristi za pronalazak naših sugrađana i sugrađanki, da se jave.

Bilo bi nam drago ukoliko se pojavite u što većem broju, kako bismo porodicama nestalih osoba pokazali da nisu sami u svojoj patnji i da njihovi najmiliji nisu zaboravljeni.

 

Udruženje Prijedorčanki Izvor

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.