Izdvajamo

Odbor za asvaltiranje puta "Murići - Himzo" Saopštenje: Oglašavamo početak akcije asvaltiranja djela puta od Murića, Sejdića, Donje Mahale do spajanja sa asvaltom kod Himze Velića ili za one koji ne znaju do grobnice u Kavljanima, samo sa druge strane, od Sejdića, u dužini od ca. 1300 metara dužnih. Odbor u sastavu; Velić h. Šerif - predsjednik i portparol, Jakupović Mesud - blagajnik, Jakupović Husein - blagajnijk, Jakupović Bahrija - ovjerivač zapisnika, Jakupović Sakib - kontrolor, Velić Jasmin Lega - član i Jakupović Nisad - kontrolor. Nakon konstituisanja održan je i prvi radni sastanak. Utvrđen je plan rada i donešeni slijedeći zaključci: - Sakupljanje sredstava do 15 septembra, širina asvalta od Murića da mosta na Rici 3,5 m. Ostalo 3 m. Medijski pokrovitelji Kevac Suvad Kevljani. eu i Nijaz Huremović Kozarac.eu Za sada toliko. Velić h. šerif u ime Odbora.

Raja idemo pomoći da se i ovaj dio Kevljana asfaltira. Unaprijed hvala budućim donatorima. Sevap je donirati u put.
Uplate se mogu vršiti na račun koji se vidi na slici ili kod blagajnika Mesuda ili Huseina Jakupovića.

Za ev. uplate na uplatnici mora stojati napomena " ZA ASVALTIRANJE PUTA" inače novac neće biti primljen na račun. Tako je u banci rečeno.

.be">

 

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."