Izdvajamo

Na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kozaruša dogodila se nova saobraćajka u kojoj su dva lica povrijeđena.

-Saobraćajna nezgoda je prijavljena oko 12:25 časova. U njoj su učestvovala lica D.T.(1977) iz Prijedora koji je upravljao putničkim vozilom „Audi A6“ i M.L. (1947) iz Prijedora koji je upravljao putničkim vozilom „Ford Focus“. Oba vozača su zadobila lakše tjelesne povrede – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Inače, na oba vozila je nastala veća materijalna šteta.

Tekst i foto –Nijaz-Caja Huremović / Aleksandar Drakulić


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 149 gostiju i nema prijavljenih članova

sankanje - decembar 09.jpg

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.