Izdvajamo

Danas su profesori "Uddevalla gymnasie" iz Uddevalla, država Švedska boravili u domu za starija lica "ENEA" u Kozaruši. Oni su došli na studijsko putovanje, sa ciljem da se upoznaju sa radom staračkih domova u BiH. Profesori su došli ovdje jer su čuli pozitivne priče od svojih učenika koji su ovdje boravili 5. aprila ove godine.

Profesori iz Uddevalla, grada koji je oko 80 kilometara udaljen od Göteborga, su bili zaintersovani kako radi ovaj dom, na koji način radi, u kojim uslovima radi, kakvi su uslovi boravka starih osoba...

"Drago mi ja da smo danas imali posjetu ekipu profesora "Uddevalla gymnasie" iz Uddevalla, država Švedska koji su bili sa svojim učenicima prije dva mjeseca kod nas i tom posjetom su, oni koji su bili ovdje otvorili interesne vidike ovim ostalima. Tako su i ostali profesori poželjeli da vide gdje su oni bili, odnosno kakav je način rada, života i uslova rada ovdje kod nas.Drago mi je da su naši gosti danas" kazao je, za Kozarac.eu,Direktor Smail Forić.

Profesori zadovoljni posjetom i sa svim onim što su vidjeli.

Stanovnici su bili oduševljeni ovom posjetom iz Švedske, smijali se pokušavali na sve načine da kontaktiraju sa profesorima iz ove Skadinavske države.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=NcpVeQzKO7s

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.