Izdvajamo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 06. juna do 12. juna 2016. godine na području Policijske uprave Foča i od 08. juna do 18. juna 2017. godine na području Policijske uprave Prijedor, organizuje pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.

Pozivamo građane, vozače motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila, obzirom da je neprilagođena brzina bila uzrok čak 24,1% saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u periodu od januara do aprila tekuće godine, odnosno 635 od 2.639 saobraćajnih nezgoda koliko ih je evidentirano u pomenutom periodu.

Podsjećamo, mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije.

MUP RS

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...