Izdvajamo

Ovoga petka u Prijedoru su završene ovogodišnje proslave srednjoškolskih maturskih večeri.

Nakon učenika prijedorske Gimnazije, Ugostiteljsko-ekonomske škole, Elektrotehničke škole, Centra Sunce, Poljoprivredno-prehrambene škole i Mašinske škole, na kraju su na red došli i đaci Srednjoškolskog centra Prijedor i Muzičke škole “Savo Balaban”.

Poslije brojnih čestitki i fotografisanja za uspomenu sa roditeljima, rodbinom i prijateljima, ispred svojih škola, maturanti su prošetali glavnim ulicama našeg grada praćeni brojnim sugrađanima, da bi svoje slavlje nastavili u hotelu “Prijedor” uz Corona bend.

Kao i prethodnih večeri, vremenske prilike su bile naklonjene svršenim srednjoškolcima pa ih nije omela kiša kao što se ro dešavalo ranijih godina.

Svim maturantima prijedorskih srednjih škola internet portal www.prijedordanas.com upućuje iskrene čestitke sa željom da uspješno nastave svoje školovanje onima koji se za to odluče a ostalima želimo da što prije pronađu posao i rade ono za šta su se školovali.

Tekst – Aleksandar Drakulić / foto: Nijaz-Caja Huremović

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.