Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, PU Prijedor, u okviru operativne akcije kodnog naziva ''TAHI'' s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela ''Teška krađa'' nad porodičnim kućama i poslovnim objektima počinjenim na području koje operativno pokriva ova PS, izvršili su kriminalističku obradu više lica iz Prijedora i Sanskog Mosta što je rezultiralo rasvjetljavanjem ukupno dvanaest krivičnih djela ''Teška krađa'', ''Krađa'' i ''Paljevina'' te otkrivanjem osam počinioca.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su lica N.G. iz Prijedora i jedno maloljetno lice počinila šest krivičnih djela ''Teška krađa'', jedno krivično djelo ''Krađa'' te jedno krivično djelo ''Paljevina'', počinjena tokom 2015, 2016, i 2017. godine na gradskom i prigradskom području grada Prijedora, kom prilikom su iz objekata kuća privatnog vlasništva i jednog preduzeća, otuđeni predmeti u vidu tehničke robe, elektro uređaja, alatnih mašina, raznih kućanskih aparata i drugo.

Kriminalističkom obradom lica L.K, D.P. i I.A. iz Sanskog Mosta utvrđeno je da su osumnjičena lica u noći 28/29.10.2016. godine počinila krivično djelo ''Teška krađa'' nad jednom trgovačkom radnjom u Prijedoru, kom prilikom je otuđena veća količina duvanskih proizvoda raznih robnih marki.

Tokom kriminalističke obrade lica N.K. iz Prijedora utvrđeno je da je osumnjičeno lice dana 12.01.2017. godine počinilo krivično djelo ''Teška krađa'' na drzak način, otuđivši od oštećenog lica iz Prijedora torbicu sa ličnim predmetima.

Daljim radom utvrđeno je da je jedno maloljetno lice u vremenskom periodu od 04.02.1017. do 08.03.2017. godine počinilo krivično djelo ''Teška krađa'' nad kućom u privatnom vlasništvu a koja se nalazi u mjestu Gaćani.

Policijski službenici PS Prijedor 1 izvršili su i kriminalističku obradu lica Z.G. iz Prijedora, gdje je tom prilikom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u vremenskom periodu od 01.05.2017. do 03.05.2017. godine počinilo krivično djelo ''Teška krađa'' nad kućom u privatnom vlasništvu, u Prijedoru, kom prilikom je otuđena određena količina kućanskih aparata.

Izvršenjem ovih krivičnog djela osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu u iznosu oko 15 000 KM, za koliko su ujedno pribavila i protivpravnu imovinsku korist.

Policijski službenici su pronašli te privremeno oduzeli dio otuđenih predmeta koji potiču iz naprijed navedenih krivičnih djela a koji će u skladu sa Zakonom biti vraćeni vlasnicima.

Naprijed navedene mjere i radnje preduzete su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, PK Prijedor biti dostavljeni izvještaji protiv lica N.G, L.K, D.P, I.A, N.K. i Z.G. za počinjena krivična djela, dok će protiv maloljetnih izvršilaca biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.


PU Prijedor


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 152 gostiju i nema prijavljenih članova

Mustafa Ceric na otvoru Mutnicke (26.01.2010.).jpg

Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.