Izdvajamo

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica u mjestu Veliko Palančište oko podneva je pronađen leš nepoznate muške osobe.

-Uviđaj su obavili policijski službenici PU Prijedor u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i ljekara mrtvozornika. Tužilac je naložio da se tijelo preveze u Zavod za sudsku medicine u Banjaluku radi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti – rečeno nam je iz PU Prijedor.

Saznajemo da se policijski službenici još uvijek nalaze na terenu gdje na licu mjesta utvrđuju činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Tekst i foto ilustracija – Aleksandar Drakulić


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 61 gostiju i nema prijavljenih članova

srusena dzamija-001.jpg

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.