Izdvajamo

PD“Mrakovica“ Kozarac:

Obavještavaju se članovi društva,ljubitelji prirode i planinari gosti, da naše društvo ,25.marta 2017.godine,(subota) sada već tradicionalno ,sedmi put organizuje „Crimužijadu“.
Ovu manifestaciju smo vezali sa manifestacijom "Pozdrav proljeću" koja se održava 26.marta 2017.god. u organizaciji PD“Klekovača“ u kojoj i mi svake godine učestvujemo sa svojim gostima i članovima društva.
Svi članovi društva,te društva koja planiraju da nam se pridruže na „Crimužijadi“ kao i planinarskom pohodu , "Pozdrav proljeću" da se prijave kod predsjednice društva Indire Kapetanović na tel.br.065-767-309, do 15.3.2017.god.
Taj podatak nam je bitan za učesnike koji dolaze iz udaljenih krajeva,zbog ograničenog broja mjesta za spavanje u domu,koje se planira u subotu,kao i za organizovanje ručka za prijavljene goste.
PROGRAM „CRIMUŽIJADE“-25.3.2017.GOD.(subota)
- Okupljanje članova kao i gostiju na planinarskom domu ,na Debelom brijegu
- U 11h pripreme i aktivnosti oko crimužijade
- Takmičenje u malom nogometu za žene (ukoliko bude zainteresovanih ekipa)
- Ručak za goste
- Planinarsko druženje na domu

PROGRAM POHODA „POZDRAV PROLJEĆU“-26.3.2017.god.(nedjelja)

Planirani pohod je od Rajkovića preko Kozaračkog kamena do Mrakovice u dužini od 13km. Staza je pogodna za sve uzraste . Uspon na Kozarački kamen i silazak su zahtjevni ,ali taj dio staze će biti obezbijeđen konopcima kao rukohvatima. Na Mrakovici će biti organizovan besplatan ručak za sve učesnike pohoda.
1.
9:00 do 9:30 dolazak u Rajkoviće (275m n/v) i početak uspona;
9:00 do 13:00 pješačenje stazom br. 3 preko Kozaračkog kamena (658m n/v) do Mrakovice (802m n/v) uz kraće odmore;
13:00 dolazak prvih učesnika na Mrakovicu i zajednički ručak;
13:30 kulturno-zabavni program;
14:30 dodjela zahvalnica;
16:00 i 17:00 kraj manifestacije i povratak sa Mrakovice autobusima.
2. Opšti uslovi za učešće: odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost, planinarske cipele (Patike ne dolaze u obzir!), odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na vremenske prilike, rezervna presvlaka, zaštita od kiše, štapovi za hodanje, ranac, hrana, voda, planinarska knjižica, prva pomoć, foto-aparat. Ukoliko planirate povesti psa na uspon, molimo vas da bude na povodcu i da nosi masku.
Prijava društava/klubova/sekcija će se vršiti na startu staze u Rajkovićima gdje će svim učesnicima biti podijeljeni bonovi za ručak. Svi učesnici su dužni da se kreću navedenom stazom, jer će nju obezbjeđivati vodiči PD "Klekovača" Prijedor i pripadnici GSS-a, stanica Banja Luka.
Učesnici stazu obilaze na sopstvenu odgovornost!

Vedro! Komisija za izlete i posjete

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.