Izdvajamo

Sve je krenulo u četvrtak ujutro kada su radnici Dite kazali da nemaju novca za reklamu i da mogu samo pozvati građane da nađu njihove proizvode na policama.

Ovaj tekst je izazvao mnogo pažnje u javnosti. Prenijeli su ga brojni mediji, a hiljade ljudi ga je podijelilo na svom Facebook profilu čime su osigurali besplatnu reklamu za Ditu. Osim toga, brojna udruženja su se uključila u kampanju koja se uglavnom odvija putem društvenih mreža.

Komentari građana uglavnom idu u sličnom smjeru. Ditini proizvodi kvalitetom sigurno ne zaostaju za konkurencijom, ali tuzlanska kompanija ne može parirati velikim korporacijama koje ulažu ogomna sredstva u marketing i čiji su proizvodi mnogo bolje i više zastupljeni u marketima.

Osim toga, svi oni koji su koristili Ditine proizvode tvrde da su odlični i da više ne kupuju strane deterdžente. Nadamo se da će Facebook kampanja barem malo nadomjestiti razliku u ulaganju u marketing i da će se odraziti na prodaju Ditinih proizvoda u narednom periodu, piše biznisinfo.ba.

faktor.ba


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 213 gostiju i nema prijavljenih članova

Kozara i oblaci na dohvat ruke.jpg

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic