Izdvajamo

Bez obzira što već godinama živi i radi u Švicarskoj, folk pjevač Eso Balić ne zaboravlja svoj rodni Kozarac.

Inicijator je manifestacije „Kozarac u srcu“ koja se održava svake godine. Tako će biti i sada kada, zajedno sa Bosanskim kulturnim centrom „Kula“ organizira osmu po redu manifestaciju.Organizatori su se pobrinuli da posjetiocima kojih je, vjeruju, biti nekoliko hiljada kao i svake godine, 4. marta urpiliče nezaboravno druženje u kulturno-zabavnom programu. Pored Balića nastupit će pobjednik „Zvezda Granda“ Haris Berković, Albina Omić, Enes Mehmedagić, Hare Mujić i Jasmin Durmić, dok će se narodnim igrama i običajima predstaviti KUD „Kula“, OKUD Balkanfolk iz Austrije, a svi će nastupati uz orkestar „Golubica“ Mirsada Kucalovića.U posljednje vrijeme puno se ne eksponira u medijima. Zagovornik je toga da ne treba pretjerivati već se isticati onda kada za to ima povoda.

-Pripremam nekoliko pjesama i vrijeme je da svoju publiku obradujem. Nije me dugo bilo. Bez obzira na to kod mene je uvijek radno, ali nisam jedan od onih koji u novinama voli isticati baš sve što uradi – smješkajući se govori Balić.Njegovu fotografiju nećete često viđati na naslovnim stranama.

-Nisam skandalozan pa možda zato i nekada nezanimljiv publici. Ali otkako sam zakoračio na estradni put govorio sam kako mi je kvalitetna pjesma i interpretacija na prvom mjestu pa onda ostalo. Ne trebaju mi nikakvi skandali jer se ne bih mogao nositi sa takvim situacijama – govori Eso Balić.

On inače već drugu godinu u rodnom Kozarcu organizira humanitarni koncert. Isti će se održati i ove godine na tamošnjem stadionu 23. jula.

Express magazin/ foto: Nijaz-Caja Huremović


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 203 gostiju i nema prijavljenih članova

Vatromet - Otvor Sehidske.jpg

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...