Izdvajamo

KOZARAC, 27. decembra (FENA) - Nakon Bugojna, Bosanske Otoke, Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanskog Novog, Zenice danas je u Kozarcu promovirana knjige "Kapiten jednog teškog vremena" autora Vlatka Glavaša.

Osim nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, o knjizi su govorili novinar Senudin Safić i urednik knjige Muhamed Bikić.

- Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundes ligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, to je ostvarenje sna svakog nogometaša na svijetu - rekao je Glavaš.

Govoreći o sportskoj karijeri Vlatka Glavaša, Bikić je naglasio je da su se Vlatku ostvarila četiri sna - zaigrao je za matični klub iz grada u kojem se rodio, igrao za njemačku ekipu "Fortunu" i svojim golom uveo je u Bundesligu, zaigrao za reprezentaciju svoje domovine, i ponio kapitensku traku protiv reprezentacije Brazila u Brazilu, te odigrao oproštajnu utakmicu za BiH protiv reprezentacije svijeta.

- Malo koji fudbaler u svijetu može se pohvaliti takvim podacima i karijerom. Vlatko Glavaš je primjer kako možemo da idemo naprijed i kako možemo da pravimo budućnost - kazao je Bikić.

Knjiga "Kapiten teškog vremena", čiji je sav prihod humanitarnog karaktera, nastavlja s predstavljanjem širom BiH, a stigli su i pozivi iz Evrope, Amerike i Australije, saopćili su organizatori.

(FENA) H.D.

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak