Izdvajamo

Poznatog prijedorskog hirurga, Marinka Lovru, sa radnog mjesta, jutros oko deset, izvela je policija. Uhapšen je u bolnici jer je primio mito, nezvanično, hiljadu maraka. Čim su pare predate, na vratima se ukazala policija.

“Lice je lišeno slobode neposredno nakon primanja mita, tačnije, na svom radnom mjestu nakon što je uzeo određenu količinu novca od građanina. Mi se ovim putem zahvaljujemo građanima koji su prijavili i pomogli policiji da se rasvjetli ovo krivično djelo i pozivamo i druge da prijavljuju ovakva krivična djela koruptivnog karaktera”, rekla je Mirna Miljanović, portparol MIP-a RS.

Lovru su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Njegov mobilni telefon je isključen ali se, zato, javio direktor bolnice. Doktor Mirko Sovilj kaže da je u vrijeme hapšenja kolege bio u operacionoj sali i za sve saznao nakon što je završio zahvat.

“Mogu potvrditi da su istražni organi bili u našoj ustanovi, da su obavili razgovor sa Marinkom Lovrom i da je doktor Lovre odveden da da izjavu u policijsku stanicu. Kopirana je medicinska dokumentacija u vezi liječenja jednog pacijenta i više ništa ne znamo. Očekujemo da organi završe svoj posao i ukoliko se ispostave tačni navodi dalje će biti postupano sa zakonom i u skladu sa našim procedurama”, izjavio je Sovilj.

Doktor Lovre nije nepoznat ovdašnjoj javnosti. Prije dvije godine prijavila ga je pacijentkinja tvrdeći da joj je, prilikom operacije slijepog crvijeva, odstranio zdrav jajnik. Tad je bio osumnjičen za nasavjesno liječenje ali je struka utvrdila da nije bilo povrede etike.

ATV BL

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.