Izdvajamo

U organizaciji Medžlisa IZ Kopzarac, KUD "Kozara" Kozarac, O.Š."Kozarac" i Savjeta Mjesne Zajednice Kozarac sinoć je u OŠ "Kozarac" održana  tradicionalna manifestacija Bajramsko sijelo.

Uz ilahije,sevdalinke i narodne igre publiku su zabavljali učenici O.Š."Kozarac" članovi KUD "Kozara" Kozarac i imami IZ Kozarac.
Svake godine se organizuje ovakvo bajramsko sijelo koje se sastoji iz vjerskog i kulturno-zabavnog programa. Na taj način pokušava se  pokazati kakvi su Bajrami kod nas i koju oni poruku šalju, a to je mir, prijateljstvo, zajedništvo...

Gosti na ovoj manifestaciji su bili predstavnici, nama bratske, Mjesne Zajednice Kosova, Opština Maglaj. Predsjednik savjeta Mjesne Zajednice Kosova,  Enes Sejmenović je zahvalio svim kozarčanima na pomoći koju su prošle godine pružili Maglaju za vrijeme poplava i na kraju  pozvao sve kozarčane da i dalje grade jedinstvo jer to nam je jedini put opstanka na ovim prostorima.

Fotografijom i videom ću pokušati pokazati kako je bilo na ovoj manifestaciji.

Nijaz-Caja Huremović

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni