Izdvajamo

Četvrtfinalna utakmica Kupa grada Prijedora igrana je danas sa početkom u 18,00 sati na stadionu Bratsta-Kozarac protiv FK FSA Prijedora koji se takmiči u Regjonalnoj lizi. Da naš klub nije bez razloga prvi u našoj lizi govori i današnja kup utakmica gdje su gosti ispraćeni sa 3 gola u svojoj mreži, dok su gosti postigli iz kaznenih udaraca sa jedanaest metara, ovi penali su jako diskutabilini.
FK Bratstvo Kozarac - FSA Prijedora 3:2 (1:0)

Admir Đonlagić


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

kozaracke baste 2.jpg

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.