Izdvajamo

Komemoracija Vehidu Guniću, novinaru, piscu i publicisti održat će se sutra (3. maja) u sarajevskom Kamernom teatru u 12 sati, a sahrana će se obaviti u 14 sati na gradskom groblju Lav.

Vehid Gunić umro je u 76. godini i vijest o smrti ovog čovjeka rastužila je mnoge građane Bosne i Hercegovine koji ga pamte po kultnoj TV emisiji “Meraklije”.

Gunić je rođen u Kozarcu pored Prijedora 1941. godine. On se posljednjih godina borio s teškom bolešću. Publika ga najviše pamti po kultnoj emisiji Meraklije.

Bio je urednik na Radio-televiziji Sarajevo, a potom i na Radio-televiziji BiH. Izvještavao je s nekih od najvažnijih svjetskih događaja.

Bio je reporter, pa voditelj i urednik TV serijala “Znanje-imanje”. Vodio je prvi veliki kviz Televizije Sarajevo “Olimpijski vremeplov” uoči XIV ZOI u Sarajevu.

Nakon agresije na BiH uredio je i realizirao dvije velike serije putopisnih emisija “Rodna Bosno, daleko odosmo” i “Iz bisaga Vehida Gunića”.

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak