Izdvajamo

Komemoracija Vehidu Guniću, novinaru, piscu i publicisti održat će se sutra (3. maja) u sarajevskom Kamernom teatru u 12 sati, a sahrana će se obaviti u 14 sati na gradskom groblju Lav.

Vehid Gunić umro je u 76. godini i vijest o smrti ovog čovjeka rastužila je mnoge građane Bosne i Hercegovine koji ga pamte po kultnoj TV emisiji “Meraklije”.

Gunić je rođen u Kozarcu pored Prijedora 1941. godine. On se posljednjih godina borio s teškom bolešću. Publika ga najviše pamti po kultnoj emisiji Meraklije.

Bio je urednik na Radio-televiziji Sarajevo, a potom i na Radio-televiziji BiH. Izvještavao je s nekih od najvažnijih svjetskih događaja.

Bio je reporter, pa voditelj i urednik TV serijala “Znanje-imanje”. Vodio je prvi veliki kviz Televizije Sarajevo “Olimpijski vremeplov” uoči XIV ZOI u Sarajevu.

Nakon agresije na BiH uredio je i realizirao dvije velike serije putopisnih emisija “Rodna Bosno, daleko odosmo” i “Iz bisaga Vehida Gunića”.


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 233 gostiju i nema prijavljenih članova

rs.jpg

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.