Izdvajamo

FOND SOLIDARNOSTI
PORODICA BLAŽEVIĆ ZA BAJRAM U SVOJOJ KUĆI!!!

Na dan Arefata obišao sam kuću, ili bolje rečeno gradilište, porodice Blažević kojoj je prije 50-ak dana u  potpunosti izgorjela njihova kuća. Otišao sam sa ciljem da vidim koliko je posla završeno od onoga što je prethodno dogovoreno. Lično sam bio zadovoljan. Dovoljno mi je bilo zamisliti da smo krajem septembra proslijedili informaciju o ovoj tragediji koja je pogodila ovu porodicu.

Do sada je urađeno veoma mnogo posla na objektu. Izgradnja je, zahvaljujući mnogim donatorima i osjećajima onih koje je ova teška sudbina dirnula u srce,   napredovala iz dana u dan. Tako je kuća veoma brzo stavljena pod krov. Urađena je vodo i elektro instalacija. Postavljena  je PVC stolarija. Zidovi i plafoni su obloženi rigips pločama, te je sve spremno za postavljanje keramike i podova, a zatim slijede molerski radovi i tad će kuća biti spremna za useljenje.


Dočim, razgovarajući sa Suljom on mi reče da će oni od sad konačiti u svojoj kući. Veli kako je njima tu najdraže, bez obzira što sve nije gotovo, ali neće se ni to dugo zadržati.
Nadamo se da  će prikupljenog novca biti dovoljno da se sve završi, te da se obezbjede barem minimalni uvjeti za život ovoj porodici.

Želim da se još jednom zahvalim svima koji su pomogli ovoj porodici i vratili im nadu u bolje sutra. Neka Vas Allah nagradi mnogostrukom nagradom!
Kad budemo imali kompletne informacije objavit ćemo ukupan prihod i rashod!

 

Amir ef. Mahić
Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 87 gostiju i nema prijavljenih članova

put prema mrakovici.jpg

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić