Izdvajamo

Proljeće je vrijeme kad svi razmišljamo kako urediti dvorište, gdje zasaditi neko cvijeće, čempres ili neku drugu biljku. Ko da nam uredi travnjak ili napravi šadrvan, stazu ili neku malu fontanu... Da bi ovaj problem riješili, dovoljno je otići u Bešiće, gdje je smješten rasadnik ćempresa Ćustić. Ćemprese i još oko 120 vrsti ukrasnog bilja može se kupiti kod Sabita Ćustića.


Razgovaram sa vlasvikom rasadnika Sabitom Ćustićem koji mi priča:
"Rasasnik ćempresa Ćustić, započeo je sa radom jos 2001 god tako da postojimo već nekih 17 god. Na početku je to bio jedan dulum zasađenih sadnica i samo jedan plastenik. Danas imamo oko 2.5 hektara zasađeno i 5 plastenika.U našoj ponudi je oko 25.000 sadnica i oko 5.000 sadnica kontenirani tj u saksijama, koje se mogu u svako doba godine zasaditi. Dalje imamo oko 120 vrsta raznih biljaka. Od crnogoričnog-bjelogoričnog drveća, do raznih vrsta tuja, ćempresa, trajnica, drveće koje cvijeta itd. Ovaj naš posao zahtjeva dosta odricanja, tako da mi radimo svaki dan od jutra pa skoro do mraka". Kazao nam je Sabit.

Pored ovog svega navedenog, Sabit radi šadrvane, fontane, vodopade, jezera, kamene obloge, staze, zidove kamene i sve to od prirodnog kamena.


Da ne zaboravim održavanje dvorišta i svega već nabrojanog.

Nijaz-Caja Huremović

.be">

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.