Izdvajamo


Među brojnim priznanjima koje je do sada dobio, od onoga za najboljeg menadžera i evropskog menadžera za 2015. i prošlu godinu, povelja i plaketa do specijalnih evropskih priznanja, Kozarčaninu Enesu Kahrimanoviću, direktoru “Austroneta”, posebno je draga čestitka koju je ovih dana dobio od mališana iz vrtića “Bambi” iz Kozarca.

Ne bez razloga, jer je Enes, osim kao dobar menadžer, prepoznatljiv i kao humanitarac koji iz vlastitog džepa snabdijeva prvačiće školskim priborom i torbama, a djecu iz vrtića didaktičkim materijalom i igračkama.

- Volim ljude i volim pomoći. Posjetila su me djeca iz Kozarca i od njih sam dobio prelijepu zahvalnicu. To mi je najdraže priznanje od svih dosadašnjih. Na njoj su djeca nacrtala svoje ideje o životu. Zahvaljujum im i od mene će sigurno dobiti nešto zauzvrat – obećao je Kahrimanović.

A radnike “Austroneta”, njih 83 koji su u BiH već poznati kao sretnici kojima na račun godišnje legne 14 plaća, ove godine je, umjesto već poznatim druženjem uz večeru u nekom od restorana, počastio dvodnevnim boravkom na Vlašiću.

Avaz.ba

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.