Izdvajamo

Učenici Osnovne  škole „Kozarac“ iz Kozarca jučer i danas su prigodnim programom obilježili dan svoje škole koji po tradiciji obilježavaju s prvim danom proljeća.

Jučer, prvi dan obilježavanja Dana škole, 20.03.2017. održane su  ulične trke, turniri u malom fudbalu, košarci, još neke sportske igre i šaljive igre.



Danas oko 12.00 sati počelo je centralno obilježavanje Dana škole.
Literarna sekcija su se družili sa pjesnikom Muhidinom Šarićem, a on im je pričao o svom djetinjstvu, kao i početcima pisanja.

Najbolji  autori prigodnih literarnih radova, na temu dana  škole , dobili su i priznanja i poklon.



U 13.00 sati priređena je priredba povodom dana škole.
Na priredbi su razne sekcije pokazale šta su naučili u toku ove školske godine. Ovo je vrijeme i mjesto da se kaže šta se uradilo, napravilo  i šta se planira u buduće raditi.



Bio je to prigodan i veoma lijep program koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom, a to je dokaz da je sve bilo tako lijepo.

Poslije priredbe, gosti i domaćini su se družili. Bilo je ovdje nastavnika iz prijeratnog perioda i oni su se prisjećali starih dobrih vremena.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=1xDaUBEGVhY

Slijede fotografije koje sam danas, na priredbi, pravio.

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.