Izdvajamo

Učenici Osnovne  škole „Kozarac“ iz Kozarca jučer i danas su prigodnim programom obilježili dan svoje škole koji po tradiciji obilježavaju s prvim danom proljeća.

Jučer, prvi dan obilježavanja Dana škole, 20.03.2017. održane su  ulične trke, turniri u malom fudbalu, košarci, još neke sportske igre i šaljive igre.



Danas oko 12.00 sati počelo je centralno obilježavanje Dana škole.
Literarna sekcija su se družili sa pjesnikom Muhidinom Šarićem, a on im je pričao o svom djetinjstvu, kao i početcima pisanja.

Najbolji  autori prigodnih literarnih radova, na temu dana  škole , dobili su i priznanja i poklon.



U 13.00 sati priređena je priredba povodom dana škole.
Na priredbi su razne sekcije pokazale šta su naučili u toku ove školske godine. Ovo je vrijeme i mjesto da se kaže šta se uradilo, napravilo  i šta se planira u buduće raditi.



Bio je to prigodan i veoma lijep program koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom, a to je dokaz da je sve bilo tako lijepo.

Poslije priredbe, gosti i domaćini su se družili. Bilo je ovdje nastavnika iz prijeratnog perioda i oni su se prisjećali starih dobrih vremena.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=1xDaUBEGVhY

Slijede fotografije koje sam danas, na priredbi, pravio.

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.