Izdvajamo

28.08. 2015. ovako smo počeli priču o Adnanu Kenjaru:
Teško bolesnom, Adnanu Kenjaru iz Kamičana kod Kozarca liječnici specijalisti  preporučili su transplantaciju bubrega, koja u Francuskoj košta 40.000 eura (80.000 KM).

Pošto je ova suma za Adnana i njegovu porodicu pregolema, oni ovim putem pozivaju društvena i privatna preduzeća, domaće i strane humanitarne organizacije, kao i sve ljude dobre volje iz domovine i dijaspore da Adnanu doniraju novac, kako bi on otišao u Francusku na transplataciju.
Donor za Adnana će biti njegova supruga Suvada Kenjar.Nakon 7 mjeseci Adnan sklapa ugovor sa "Otvorenom mrežom" iz Sarajeva, za transplataciju bubrega i već početkom aprila 2016. uplaćuje 60.000 KM (šezdesethiljada KM) na račun ovog udruženja. Dobiva obećanje da će u narednih dva mjeseci biti pozvan u Francusku. Poziv se nije desio, već se to počelo razvlačiti iz mjeseca u mjesec, a Adnanovo zdravstveno stanje počelo pogoršavati.

Prije mjesec dana doktor iz Francuske dolazi u Banja Luku i zaključuje da su Adnanu potrebne dodatne tri operacije i samim tim trebaju dodatna finansijska sredstva.
Operacije i transplatacija bi trebalo, bar kako su obećali iz "Otvorene mreže" da se dese u narednih mjesec dana.

Adnan se požalio meni, treba novac za ove tri operacije. Ne zna šta da radi ovo se baš razvuklo, a rana koju ima na donjem djelu leđa sve je gora. Prije nisam vidio ranu i zvučalo mi nevjerovatno. Adnan je insistirao da pogledam ranu i nije se protivio kad sam pitao za fotografisanje.
Ove fotografije i video su napraviti jer ovako nešto ne znam opisati.Molimo raju da dodatno pomognu ovom čovjeku, da se spasi jedan život.
Uplate vršiti na ove račune.ili Fond solidarnosti:

„Fonda solidarnosti“
MIZ Kozarac
IBAN: BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22   
Uplata u KM:
Fond Solidarnosti
Medžlis IZ Kozarac
Žiro račun: 56200 78058 220 735

sa naznakom "Za Adnana Kenjara"

Nijaz-Caja Huremović

Glavni imam MIZ Kozarac Mr.Amir ef Mahić podržava apel za pomoć Adnanu Kenjaru.


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 605 gostiju i nema prijavljenih članova

Stara Razglednica iz Kozarca 4.jpg

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.