Izdvajamo

 Fikret Hodžić je petnaest puta bio prvak bivše Jugoslavije u bodibildingu. Oni koji ga se sjećaju kažu veliki sportista i legenda ali prije svega bio je čovjek velikog srca. Nažalost, njegov mladi život prekinut je 09. jula 1992. godine ispred porodične kuće. U subotu 09. jula nakon 24 godine, Fikretova porodica, prijatelji i ljubitelji bodibildinga okupili su se na mjestu gdje je on nekada živio, trenirao, kako bi se prisjetili Fikreta i nekih ljepših dana.

Suada Hodžić, supruga Fikreta izrazila je zahvalnost svima koji se trude da uspomena na Fikreta ne nestane. Naglasila je da se nada tome da se od iduće godine u Kozarcu pođe održavati memorijal u znak sjećanja na Fikreta Hodžića na kojem bi bile prikazane fotografije i kratki filmovi o životu i radu Fikreta Hodžića.

Da Fikret nije zaboravljen dokaz su njegovi prijatelji iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Bio je izuzetan sportista i prijatelj, govore njegovi poznanici. Fikretova djela i trag koji je ostavio u takmičarskom bodybildingu i danas žive, pa tako i klub u Sanskom Mostu nosi ime Fikret Hodžić.

Fikret se  bodybulidingom počeo baviti 1973. godine, da bi od 1976. pa do 1991. godineuspješno  branio titulu bodybuilding prvaka Jugoslavije. Posmrtni ostaci Fikreta Hodžića pronađeni su u masovnoj grobnici u januaru 2009. godine, a sahranjen je tek 20. Jula 2009. godine. Ipak, uspomena na Fikreta živi i živjeće na ovim prostorima.

Emina Hodžić

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni