Izdvajamo

To je nesto sto nikada necu zaboraviti. Dakle, kaze 16-godisnji Enver Čolić nakon njegove posjete Holandskom fudbalskom klubu Twente. - Nakon četiri nacionalna takmičenja  i zimskog prelaska iz IFK Trolhetana u FK Venersborg , Enver Čolić je dobro poznato ime u lokalnim fudbalskim krugovima.

Ambicija je da bude prepoznat na medjunarodnom planu, a prvi korak je napravljen kada je prošle sedmice pozvan kao vezni igrač u FK Twente gdje je Čolić odradio četiri treninga u klubu U23-tima.

To je bilo profesionalno i dobro. Trenirao sam u prvom A-timu, tako da je bilo malo teško u početku, jer nisam navikao da treniram sa drugim klubovima. S obzirom da je Holandski jezik bio malo previše čudan: Te sam samo zadnji dan počeo malo da ga razumijem. Prvo je zvučalo kao da sam bio promukao, rekao je Enver Čolić i nasmijao se.

U isto vrijeme, on je zadovoljan sa svojim performansama. Mislim da sam dobro prošao, ali iznad svega to je bilo jako zabavno. Hodao sam okolo sa osmijehom na licu cijelo vrijeme.

Prema Marco Blaževski, koji je agent (menadzer) igraću, misli da će Twente Čolića traziti već ovoga ljeta. Oni su vrlo impresionirani i mislim da je on plejmeker sam po sebi i koji ima mnogo loptu kod sebe. Klub je pokazao interes i već ga želi za narednu sezonu, kaze Blaževski. Koji takodje tvrdi da je kontaktirao još i Spanskim klubom. - Real Sociedad su se oglasili preključer i oni su takodje na raspolaganju.

Medjutim Enver Čolić i sam će pokusati  da ostane u ovome trenutku u sadasnjosti. A ne u mislima za buduće odluke.

Sada se trudim više fokusirati na FK Venersborg i školu. Očigledno je da sam propustio dvije sedmice u posljednje vrijeme kaže 16-godišnjak, koji je nedavno bio primoran da napusti knjige kod kuće, kada je posjetio u Bosön nacionalni tim.

ttela.se/sport

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković