Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Da li pošten čovek može da se bavi politikom? Negde tamo da. Negde, gde si spletom okolnosti žena, na važnoj državnoj funkciji, ne možeš stići sve, a onda pošalješ auto po dete u vrtić ili školu. Naravno, to se sazna i pljas ostavka...
U Bosni i Hercegovini ne. Veliko NE.
Nesretni smo. Svi? Ja nisam.
Idem u pri zdravoj pameti u ,,političku prostituciju,,. Neću da sagorim. Neću da obolim.
To je tako jednostavno, samo reci istinu o svemu i svakome, onako kako je...
Boli li? Da. ...,,ljubi mama, proći će,,.
Političari moraju građane, za njihovo bolje sutra, ubijati glađu, skupim lekovima, nezaposlenošću, ukidanjem prava na školovanje, rušenjem bolnica, izgladnjivanjem dece i staraca, ukidanjem pravde na sudovima…
Političari na vlasti su legalno izabrana bića koja u džepu nose dozvolu za zločin.Ne nervira me to. To im je u opisu posla. Pod 1A.
Opustimo se. Demokratija je sa velikim slovom D. Slobodno možemo odlučiti koja će nas zločinačka organizacija dokrajčiti.
Da ne patetišem više. Do nekog dana D ćemo vi i ja ovako malo da ćaskamo...
Je l’ se kurčim, je l’ se inatim, jesam li umislila da sam NEKO?!
E, sad ćete videti šta je kurčenje! E, sad ćete videti šta je ,,prostituisanje,,.
Ej, NO PASARAN, ili tako ili nikako.


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

Kozarcani 095 (2007.).jpg

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.