Izdvajamo

U posljednjem vremenskom periodu započele su i aktivnosti i rad ovog udruženja, pošto je ovo period u kome je malo aktivnosti koje se mogu obavljati u poljima.
Na sastanku udruženja održanog u nedjelju 16.11.2014 god na kojem su prisustvovali mnogi članovi ovog udruženja, održana je uvodna riječ i dogovor oko aktivnostima za slijedeči vremenski period.
Članovi udruženja su upoznati sa trenutnom situacijom oko stanja poljoprivrede u cijeloj zemlji kao i problemima u ovoj oblasti, te aktivnostima koje poduzimaju udruženja mljekara oko graničnih prelaza i problematici koja se direktno odnosi i na naše članove.
Zatim je dogovoreno da grupa poljoprivrednika iz Kozarca krene u ponedjeljak 17.11. sa svojim traktorima u pravcu Bosanske Gradiške u ispomoć poljoprivrednicima koji su tamo.
Tako je u ponedjeljak krenula grupa poljoprivrednika sa četiri traktora u pravcu Bosanske Gradiške. U koloni su bili
1.    Melkić Islam – Kićo
2.    Kahrimanović Zilhad
3.    Mahmuljin Ekrem
4.    Hadžić Amir

 

Ova aktivnost našeg udruženja pozitivno je ocijenjena od strane organizatora i trajala je samo jedan dan tj ovi traktori su se iz Gradiške vratili isti dan.
U utorak 18.11.2014 god delegacija ovog udruženja je bila cijeli dan na terminalu u Gradišci, a u ovoj delegaciji su bili
1.     Jasmin Dergić
2.    Edin Bešić
3.    Edin Mujkanović
Aktivnosti na ovom pitanju su nastavljene i u četvrtak kada je delegacija ovog udruženja ponovno bila na terminalu da svojim prisustvom podrži aktivnosti, te nam je ukazana čast da predstavnik našeg udruženja ( mr Mesud Trnjanin) prisustvuje i sastanku Upravnog odbora svih udruženja.
U ovoj delegaciji bili su
1.    Amir Hadžić
2.    Bajro Šahbaz
3.    Melkić Islam – Kićo
4.    Mesud Trnjanin
Sve daljnje aktivnosti i rad ovog udruženja  će biti dogovorene na sljedećem sastanku UPP ..AGRARIJA,, Kozarac

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.