Izdvajamo

Na početku žalbenog procesa pred Sudom BiH, Radoslav Knežević postigao je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za zločine na Korićanskim stijenama 1992. godine.

Na ročištu, na kojem je trebalo da budu iznesene žalbe na presudu petorici bivših pripadnika prijedorske policije, tužilac Slavica Terzić saopštila je da je dan uoči žalbene sjednice zaključen sporazum sa Kneževićem, a da postoji mogućnost da će krivicu priznati i optuženi Saša Zečević, javlja Birn.

- Optuženi je dao izjavu u vezi sa Korićanskim stijenama. Tužilaštvo i dalje provodi istragu o saizvršiocima ovog zločina. On je dao i druge činjenice koje nisu u vezi sa ovim zločinom - rekla je Terzićeva.

Na ročištu nije rečeno kolika je sporazumom predložena kazna za Kneževića, koji je prvostepenom presudom osuđen na 23 godina zatvora.

Apelaciono vijeće, kojim predsjedava Dragomir Vukoje, odlučilo je da razdvoji postupak protiv Kneževića u odnosu na ostale optužene.

Terzićeva je zatražila pauzu kako bi pokušali zaključiti isti sporazum sa Zečevićem, koji je prvostepenom presudom osuđen na 23 godine zatvora.

Ovom presudom, koja je izrečena u junu prošle godine, na 23 godine zatvora osuđen je i Marinko Ljepoja, dok su Petar Čivčić i Branko Topola oslobođeni krivice za učešće u strijeljanju civila.

Agencije

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...