Izdvajamo

Na vanrednoj sjednici predsjedništva Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), koju je vodio predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, članovi predsjedništva stranke jednoglasno su podržali kandidaturu Jusufa Arifagića za predsjednika Republike Srpske (RS).
Arifagić je ugledni privrednik iz Kozarca koji je proživio golgotu i bio u zarobljeništvu u logorima Keraterm, Omarska i Trnopolje. Kao izbjeglica je otišao u Norvešku, ali se vratio u svoj rodni Kozarac, pokrenuo farmu te zaposlio više od 50 radnika svih nacionalnosti.

Predsjedništvo NBL-a smatra da je Arifagić prava osoba za predsjednika RS-a te da će raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, a posebno za povratnike na području cijele Republike Srpske, saopćeno je iz NBL-a.

(Vijesti.ba / FENA)

foto: Nijaz-Caja Huremović

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.