Izdvajamo

Ovih dana je pokrenuta akcija za prikupljanje sredstava i pripreme za asfaltiranje Čauševića puta, MZ Kozaruša.
Posjetio sam ovaj sokak i razgovarao sa Vasifom Mujkićem, pokretačem ove akcije.


"Mi smo jedno od rijetkih naselja u ovom kraju kroz koje ne vodi asfaltna traka. Zato smo ovih dana pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za asfatiranje puta kroz naselje. Dužina puta kroz naselje je oko 800 metara, a to je od  kuće Latifa Grabića do ulaza u put Halida Krajišnika. Odbor će prikupiti ponude od više izvođaća i odabraće najpovoljniju ponudu.
Nadamo se pomoći naših i ljudi dobre volje da nam pomognu u ovoj akciji. Otvorili smo i broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć u ovoj akciji, a oni koji htjednu dati pare da ne idu u banku, mogu to uplatiti kod Ene Hušića.
Mi ćemo tražiti pomoć, onih 40%, od Grada Prijedora, a ubjeđeni smo da će nam grad pomoći" Kazao nam je Vasif Mujkić

Mještani su sastavili odbor za asfaltiranje, a to su:
Vasif Mujkić
Fudo Kahrimanović
Saud Kulašić
Eno Hušić

Ovim putem odbor apeluje i moli raju dobre volje, gdje god se nalaze, da ovu akciju podrže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima, jer samo složno i svi zajedno, možemo uspjeti.

Članovi odbora za asfaltiranje puta su optimisti i vjeruju u dobru volju svojih komšija, kao i raje iz drugih džemata.

 

Nijaz-Caja Huremović

Na fotorafijama ispod su brojevi računa na koje se mogu uplatiti donacije:


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 162 gostiju i nema prijavljenih članova

Alici - Admir uci ezan.jpg

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.