Izdvajamo

Nakon registrovanja firme FA Pučenik, završili smo sa obrađivanjem i pripremom zemljišta za proljetnju sjetvu.
U proteklih 15-ak dana, obrađeno je 1.300 duluma poljoprivrednog zemljišta koje imamo pod zakupom. Zemljište se nalazi u mjesnim zajednicama Pučenik i Veliki Dubovik.
Obrada zemljišta predstavalja glavni preduslov za dalji razvoj projekta u Bosanskoj Krupoj. U idućoj godini pored sijanja obrađenih parcela, plan je da se adaptiraju objekti i da se prva grla usele na farmu.
Do sada su već načinjeni značajni koraci ka adaptaciji postojećih objekata, te ćemo do ljeta 2018. godine već imati prva grla u novoj farmi."

Arifagić Investment


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 113 gostiju i nema prijavljenih članova

traktori oru (2013.).jpg

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic