Izdvajamo

Fudbalski klub FK Mrakovica je ostao bez svog predsjednika a Ofk Brdo bez sportskog prijatelja Rifeta Blaževića. Rifet je dugi niz vremena služio kao aktivista i sportski radnik te je u svakom trenutku bio dostupan za svoj klub i svoje igrače. Uložio je mnogo truda i žrtvovao sebe za prosperitet sportske zajednice FK Mrakovica.

Rifetov posljednji čas je otkucao u gradu Gracu u Austriji. Ožalošćeni su supruga, sin Rešad i brojna unučad.

Dženaza će se klanjati sutra poslije podne namaza pred džematom IKZ u Gracu, a ukop i ponovni oproštaj tj. dženaza će biti u četvrtak ili petak (uskoro detaljnije)poslije podne u džematu Kozaruša nadomak Kozarca.

U ime Ofk Brda želimo familiji sabur i sportskom klubu FK Mrakovica da idu i daljem Rifetovim putem i da dobro čuvaju lijepa sjećanja na Rifeta Blaževića.

Denis Imširović-OFK BRDO


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 67 gostiju i nema prijavljenih članova

rs.jpg

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.