Izdvajamo

Završeni su radovi na asfaltiranju puta kroz sokak Sejdići u Kevljanima. Ovi važni infrastrukturni radovi će povezati ovaj sokak sa ostalim sokacima u MZ Kevljani i doprineće poboljšanju uslova života za sva domaćinstava u ovom selu.
Ovde ljudi rade teške poslove u selu i imali su dosta problema, posebno kada su putevi u pitanju. Asfaltiranje puta je doprinos da se žiteljima ovih mahala olakša život.

Ovaj put je rađen po planu koji su napravili sami žitelji ovog sokaka i u cjelini je finansiran iz vlastitih sredstava samih stanovnika ovog sokaka i donatora merhametli raje iz drugih sela u Kozarcu. Pomoć od bilo koje državne institucije grada Prijedora, RS, Federacije, je izostala. Ma ni u šali niko nije ponudio pomoć (državne institucije).

Mještani ponosni jer evo za dva mjeseca od početka akcije do danas, radovi završeni. Rekoše mi da nisu uspjeli sve planirano završiti, ali zima se bliži i odlučili su da završe onoliko koliko su imali finansijskih sredstava. Put je asfaltiran od Murića do Huse Velića ulaza, a dalje je put proširen uređen i upola pripremljen za nastavak radova na asfaltiranju puta do Masovne grobnice, sastavljanje prstena oko Kevljana.
Takođe kažu: Ko u ovo selo uluži dio svog imetka, tako dokazuje koliko voli svoje mjesto. Što god vidiš ovdje u okolini to smo mi sami uspravili iz pepela. Treba da znaš da ovdje nije bilo čitave kuće, a o putu da ne pričamo. Vidi sad ove ljepote.

Napominju da ne zaboravim napisati da su zahvalni mnogobrojnim donatorima koji nisu iz ovog sokaka.
Jedna donacija koja je jučer stigla:
Ćolić Đ. Selim 100 eura

Nijaz-Caja Huremović

Obavezno pogledati video.

.be">

U nastavku pokušavam sa slikama napraviti poređenje, prije asfaltiranja i kad je asfaltiran put u ovom lijepom sokaku.

 

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak