Izdvajamo

Danas su iz Bosanskog Petrovca na farmu Arifagićinvestment u Kozarac stigle 43 visoko steonih junica i koje će ući u proizvodnju kroz nekoliko mjeseci. U isto vrijeme, na farmu "Fana-Arifagić" Bosanski Petrovac odputovalo je 114 teladi, u dobi od 3 do 5 mjeseci, gdje će se vršiti tov bikova i uzgoj junica za proizvodnju.

O Današnjem transportu iz Petrovca u Kozarac i radu farme Arifagić priča, za Kozarac.eu, Jusuf Arifagić vlasnik farme:

"Danas smo sa naše farme iz Bosanskom Petrovcu ili "Fana-Arifagić" dotjerali nove 43 junice visoko steone. Teliva bi trebalo krenuti oko nove godine, a to znači nove 43 krave u proizvodnji, što je za nas veoma bitno. Imamo još jednu grupu u pripremi, također visoko steoni junica na našoj farmi u Bos.Petrovcu. Planiramo ih prebaciti krajem oktobra ili početkom novembra.

Istovremeno ćemo sa ove farme u Kozarcu prebaciti 114 teladi, oko 100 ženskih teladi i 14 muških, u Bos.Petrovac. Tamo ćemo vršiti tov bikova i uzgoj junica i ponovni povratak ovdje u proizvodnju. Na neki način se pokazuje da ovaj model, mogu reće sada sa sigurnošću, izuzetno dobro funkcioniše. Uzgajamo izuzetno kvalitetne junice na farmi u Bosanskom Petrovcu. Vjerovatno klimatski uslovi i ambijent u kojem borave u Petrovcu odgovara uzgoju.
Sve ovo što smo do sada uradili pokazuje se izuzetno dobro, dobro planirana strategija, dobro urađene stvari, sigurno ovoj farmi, a njenim radnicima daje jednu dugoročnu, ogromnu sigurnost."

Nijaz-Caja Huremović

.be">

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)