Izdvajamo

Na završnoj manifestaciji Dani Evrope koja se održala u Cazinu i na kojoj su između ostalog učestvovali Ambasadori Česke ,Slovacke, Hrvatske , Austrije kao i nacelnici mnogih BiH opstina i Gradova dodjeljene su i zavidne Plakete ,Povelje i Ordeni za zasluge kako na političkom tako i poslovnom angažmanu u BiH.

Da nas iz Kozarca ništa nemože zaobići kad je riječ o kvaliteti i zalaganju za bolju BiH pokazalo se i ovaj put.

Jedini koji je pokupio dva priznanja opet Kozarčanin.

Firma Austronet dobila je priznanje za Evropsku kvalitetu poslovanja u BiH a njen direktor

Enes Kahrimanović proglašen je za Evropskog Menadžera godine koji dolazi iz RS za 2016 godinu.

Nadamo se da će i Poslovni forum diaspore Kozarca koji je održan pije par dana u Etno selu Oaza u Kamicanima doprinijeti da se izrodi još više ovakvih firmi koje su prepoznate od evropskih komisija kao kvalitetni primjeri ulaganja naše diaspore u svoju domovinu.

 


zvono crkve.jpg

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ