Izdvajamo

Na završnoj manifestaciji Dani Evrope koja se održala u Cazinu i na kojoj su između ostalog učestvovali Ambasadori Česke ,Slovacke, Hrvatske , Austrije kao i nacelnici mnogih BiH opstina i Gradova dodjeljene su i zavidne Plakete ,Povelje i Ordeni za zasluge kako na političkom tako i poslovnom angažmanu u BiH.

Da nas iz Kozarca ništa nemože zaobići kad je riječ o kvaliteti i zalaganju za bolju BiH pokazalo se i ovaj put.

Jedini koji je pokupio dva priznanja opet Kozarčanin.

Firma Austronet dobila je priznanje za Evropsku kvalitetu poslovanja u BiH a njen direktor

Enes Kahrimanović proglašen je za Evropskog Menadžera godine koji dolazi iz RS za 2016 godinu.

Nadamo se da će i Poslovni forum diaspore Kozarca koji je održan pije par dana u Etno selu Oaza u Kamicanima doprinijeti da se izrodi još više ovakvih firmi koje su prepoznate od evropskih komisija kao kvalitetni primjeri ulaganja naše diaspore u svoju domovinu.

 


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 170 gostiju i nema prijavljenih članova

kolektivna dzenaza stadion bratstvo 20.07.2014.jpg

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.