Izdvajamo

Mještani Hadžića sinoć su i zvanično otvorili put u dužini od tačno 920 metara . Vrpcu su zajednički presjekli najmlađi i najljepši mještani Hadžića, nakon čega su i oni stariji prošetali novom asvaltnom trakom a potom se i počastili, onako kako to i dolikuje ovakvim događajima. Put su gradili vlastitim sredstvima, preko dobrovoljnih priloga. I to ne samo mještani Hadžića, već i oni iz Jakupovića,Kevljana, Kozarca,Kamičana... Značajnu pomoć dobilu su i od mještana koji trenutno borave u inostranstvu. Asim Asko Hadžić, predsjednik odbora za izgradnju puta ističe da je sve bilo po planu i da su za kratko vrijeme prikupili oko 80 000 maraka koliko je utrošeno u asvaltiranje ove putne dionice.

-Sve je došlo nekako spontano.Smatrao sam da nam treba put, o tom razgovarao sa Zijadom, Adisom i Dijazom Hadžićem i riješili smo da pokrenemo tu akciju. Akcija je pokrenuta u aprilu, a planirali smo da put završimo krajem sedmog mjeseca. I eto uspjeli smo – kaže s neskrivenim ponosom Asim Asko Hadžić koji se posebno zahvalio Nijazu Huremoviću i njegovom portalu Kozarac.eu koji ih je sve vrijeme pratio, podržavao u ovoj akciji i ljude iz dijaspore obaviještavao o tom dokle su radovi stigli.

Uglavnom novi put im mnogo znači.Nema više prašine, nema makadama, rupa punih vode. To je i razlog veselju mještana kojim su se pridružili i gosti iz okolnih džemata da zajedno proslave i to što u Hadžićima, u kojim trenutno tokom cijele godine boravi oko 40 porodica, više nema makadama.

Nijaz-Caja Huremović


Agenda

21.08.2017. posjeta Koričanskim stijenama

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 359 gostiju i nema prijavljenih članova

Branje Jabuka kod Huremovica.jpg

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.