Izdvajamo

Mještani Hadžića sinoć su i zvanično otvorili put u dužini od tačno 920 metara . Vrpcu su zajednički presjekli najmlađi i najljepši mještani Hadžića, nakon čega su i oni stariji prošetali novom asvaltnom trakom a potom se i počastili, onako kako to i dolikuje ovakvim događajima. Put su gradili vlastitim sredstvima, preko dobrovoljnih priloga. I to ne samo mještani Hadžića, već i oni iz Jakupovića,Kevljana, Kozarca,Kamičana... Značajnu pomoć dobilu su i od mještana koji trenutno borave u inostranstvu. Asim Asko Hadžić, predsjednik odbora za izgradnju puta ističe da je sve bilo po planu i da su za kratko vrijeme prikupili oko 80 000 maraka koliko je utrošeno u asvaltiranje ove putne dionice.

-Sve je došlo nekako spontano.Smatrao sam da nam treba put, o tom razgovarao sa Zijadom, Adisom i Dijazom Hadžićem i riješili smo da pokrenemo tu akciju. Akcija je pokrenuta u aprilu, a planirali smo da put završimo krajem sedmog mjeseca. I eto uspjeli smo – kaže s neskrivenim ponosom Asim Asko Hadžić koji se posebno zahvalio Nijazu Huremoviću i njegovom portalu Kozarac.eu koji ih je sve vrijeme pratio, podržavao u ovoj akciji i ljude iz dijaspore obaviještavao o tom dokle su radovi stigli.

Uglavnom novi put im mnogo znači.Nema više prašine, nema makadama, rupa punih vode. To je i razlog veselju mještana kojim su se pridružili i gosti iz okolnih džemata da zajedno proslave i to što u Hadžićima, u kojim trenutno tokom cijele godine boravi oko 40 porodica, više nema makadama.

Nijaz-Caja Huremović


rudnik.jpg

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....